Weektips

Weektip 3: Kleur daar wordt je gelukkig van!

Soms hebben mensen een woonkamer waar ze eigenlijk heel veilig alles van muren en houtwerk wit hebben gehouden! En ook harde materialen hebben gebruikt zoals bv Spachtelpoets. Niks mis met wit en Spachtelpoets maar je kunt het wel gaan combineren met andere wandafwerking op de andere wanden! Je kan Spachtelpoets of grof/fijn stukwerk ook zo wie zo in een kleur laten aanbrengen.

Geef ook wanden een andere soort wand bekleding bv behang, dit geeft ook een betere akoestiek, is minder gehorig en betere sfeer. Denk aan muur verven, natuurstenen strippen. Dit geeft een driedimensionale werking.

Ook is het een idee om je houtwerk (deuren, posten en ramen) een tint te geven! Maar dan is het de bedoeling dat je de rest rustig houdt.

Bij voorbeeld!
– maak de deuren antraciet,
– één wand in de ruimte een mooi behang waar de antracieten kleur in terug
komen. ( fotobehang of behang met een grote print van heel modern tot en
met zeer klassiek naar eigen keuze).
– en de rest van de muren zandkleur of lichtgrijs.
– meubels liefst heel rustig houden.

Dit alles geeft een sjiek geheel. Als je het heel moeilijk vindt om een sfeer bij je zelf te bepalen kan je voor je zelf een mood board maken. Dan haal je uit allemaal woonbladen de plaatjes er uit die je aanspreken en verzamel die op een groot karton en daardoor krijg je een overzicht en kan je een richtlijn krijgen!

Volgende keer: Op kamers gaan wonen, dus meestal schipperen met je ruimten!

Groetjes Saskia Vermeer Interieuradvies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *