Weektips

Weektip 2: Veranda of Lounge?

12-09-2012

Veranda of een lounge plaats is een fenomeen dat je steeds meer in tuinen terug ziet!

Het is een plaats die je kan overdekken met glas of zelfs met hout of dakpannen! Ook kan je er een -geheel opzij te schuiven- glaswand in plaatsen
zodat je er het hele jaar plezier van kan hebben met het Hollandse weer.

Geef de muren een mooie tint! Plaats hierin een lekkere hoekbank en een paar fauteuils met dikke kussens, een open haard of vuurtafel. Zet er dan een grove stoere rieten mand bij met brandhout en gebruik dan ook op een andere plek in deze ruimte nogmaals riet. En misschien is er nog plaats voor en leuke eettafel met 6 stoelen.

Het is fijn om een terrasverwarming op te hangen voor de eerste kou. En een paar plaids in een gave kleur klaar te leggen over een leuning.

Een houten vloer geeft een mooie uitstraling en is heel nuttig, en doordat het niet direct op het zand ligt, blijft het best schoon! Natuurlijk zijn klinkers of natuursteen ook erg mooi maar iets vochtiger.

Vergeet de verlichting niet. In de nazomer wordt het alweer sneller donker. Sfeer verlichting en toch ook weer leesverlichting! Er bestaan ook leuke tuinlampen met lampenkappen die water bestendig zijn.

Ook moeten er genoeg elektrapunten zijn voor van alles te gebruiken, bv : laptop, tafel gril, kerstboom, enz.

Kleedt het verder leuk aan met kaarsen grote potten met buitenplanten die tegen donker weer kunnen. Mooi gekleurd glaswerk.( vazen en flessen enz.)
Wees wel weer streng en maak er geen kermis van.

Volgende keer: Kleur daar wordt je gelukkig van!

Groeten Saskia Vermeer Interieuradvies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *