Weektips

Weektip 1: De slaapkamer

Elke week geef ik een tip over inrichting en styling bij het Middagmagazine van Jeroen van der Kaaij op de WOS radio . Deze week -5 september 2012- gaat het over het voorbereiden op de winter: Breng gezelligheid in je slaapkamer!

Het wordt weer najaar en we gaan meer binnen gezelligheid zoeken! Daarom kan je niet vroeg genoeg beginnen met het opknappen van bepaalde ruimtes bv je slaapkamer.
Met nieuwe muurbekleding en stoffering kan het er al heel anders uit zien.

Maar als je geen nieuwe meubels wilt aanschaffen kan je met je bed al een paar dingen doen! b.v. het hoofdeinde van het bed vervangen voor een met stof bekleedde plaat van 1.30 / 1.40 hoog je kan dit eventueel zelf doen of laten doen bij en meubelstoffeerderij. Als je dit zelf doet moet je een 8mm m.d.f. plaat nemen ( niet te dunne plaat i.v.m. krom trekken) en deze omkleden met schuimrubber/koudschuim, daarna een mooie stof die ook meerdere malen in de kamer terug komt. Bv op een stoel of als er ruimte is een smalle lange hocker aan het einde van je bed! Of in je gordijn stof. Je kan natuurlijk een oude stoel opknappen en ook laten stofferen. Dan kun je er nog mooiere
technieken in verwerken bv capitonneren. In bv De Lier. Je bed verhogen is ook iets wat uit Amerika kom overwaaien je hebt wel bijna een opstap nodig maar het slaapt goed.

Mooi foto behang of een interieursticker van een grote afbeelding achter je bed (hoofd einde). Deze kan ook een foto uit eigen collectie zijn. Maar er zijn ook zoveel apartebehang soorten op de markt die wel wat meer kosten maar voor één wand best betaalbaar zijn: kijk eens in de collectie van Elites. De andere wanden rustiger houden
in een effen tint. Ook de keuze van een dekbed hoes is van belang. Koop een hoes die past bij de achterwand, met bijv. het motief van het behang of gewoon een rustige hoes.

Sfeer verlichting is ook van belang en leeslampen op de plaatsen waar dit nodig is, het bed of stoel. Flat screen aan de muur of als er ruimte voor is in een site-table omhoog laten komen aan het voeteinde. Wees ook eens streng en gooi dingen weg die er al jaren staan. In raam decoraties kan je oneindig dingen verzinnen als je maar goed luister naar je eigen wensen bv, donkere kantelkiep-ramen enz.! Vloerbedekking is altijd prettig in een slaapkamer omdat er in een slaapkamer minder verwarming aan
staat en behaaglijk aan de voeten is. Ook geeft het een geluiddemping van geluiden om je heen! Maar een mooie houten vloer met een stoer kleed is ook een goede optie.

In je slaapkamer een bad of walk-in closet is natuurlijk helemaal top maar daar gaan we wel een andere keer op in dat heeft ook te maken met de grote van je kamer en ruimtes.

Volgende keer gaan we het hebben over lounge plekken in de tuin. Nog lekker nagenieten van wat mooie dagen en avonden.
Groetjes.

Saskia Vermeer Interieuradvies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *